Jääkiekkomailan valinta.

Jääkiekkomailan valinta.

Jääkiekkomailan valinta on muutaman asian summa. Hyvä pelaaja pelaa millä tahansa Mailalla hyvin, mutta hyvä Maila tekee hyvästä pelaajasta erinomaisen ja auttaa aloittelijaa kehittymään paremmaksi pelaajaksi.

Näin valitset jääkiekkomailan.

Mailan pituus on oikea silloin, kun pelaajan seistessä varpaillaan, maila ylettyy leuan ja nenän väliin. Tärkeimmät kriteerit mailaa valitessa ovat varren jäykkyys, materiaali sekä lapamalli. Pelaajalle sopiva varsi tuo lisää voimaa laukauksiin sekä parantaa tuntumaa kiekkoon. Ennen kuin lyhennät mailaa, varmista sen sopivuus myös peliasennossa. Voit lyhentää mailan sahaamalla.

Jääkiekkomailan valinta on yksinkertaista ja siihen vaikuttaa viisi asiaa.

  • Jäykkyys
  • Paino
  • Lapamalli
  • Kickpoint
  • Materiaali

Jäykkyys eli FLEX

Jääkiekkomailan jäykkyys eli FLEX vaihtelee välillä 35-110. Mitä suurempi lukema on, sitä vähemmän maila antaa periksi laukaistaessa kiekkoa. Mailan tulee toimia kuin jousi, ja siksi jäykempi maila tarkoittaa käytännössä sitä, että voimaa joutuu käyttämään enemmän Mailan jännittämiseksi ja pelivälineen käsittelyyn. Nykypäivänä suositaan joustavampia Mailoja ja jäykkä Maila on menettänyt suosiotaan pelaajien keskuudessa, koska uudet materiaalit, kuten hiilikuitu pitävät ominaisuutensa, eivätkä löysty käytössä kuten puumailat tekevät.

Paino

Kevyt Maila on helpompi käsitellä ja kädet väsyvät pelatessa vähemmän. Tämä on myös syy hiilikuitu- ja komposiittimailojen lisääntymiseen. Mailat painavat 385 grammaa ja ovat yksiä keveimpiä jääkiekkomailoja markkinoilla.

Lapamalli

Lapamallit vaihtelevat valmistajien välillä ja hyvä jääkiekkomailan lapamalli on mielipidekysymys. Meillä Mailan lapamalli on valittu satojen pelaajien kokemusten perusteella, siksi malli on loistava valinta pelaajalle kuin pelaajalle. Lavan shape, eli muotoilu on suurin Mailoja erottava tekijä. Maila -mailat sheipataan kokeneiden pelaajien kanssa.

Esimerkiksi Auston Matthews pelaa vastaavalla lapamallilla, kuin Mailan lapa on sheipattu.

Kickpoint

Mailassa on matala kickpoint -ominaisuus, eli se taipuu normaalia enemmän alaosastaan, läheltä lapaa.

Kickpointtia on 3 päätyyppiä: matala (low)keskitaso (mid) ja muuttuva / mukautettu (variable / custom). Matalan kickpointin jääkiekkomailat taipuvat mailan alaosassa, mikä mahdollistaa nopeamman laukaisun ranne- ja lyöntilaukauksissa.

Keskitason Kickpointin omaavat mailat taipuvat mailan keskeltä. Ne sopivat pelaajille, jotka nojaavat lämäreihin. Laukauksen nopeuden saavuttaminen kestää hieman kauemmin.

Viimeinen tyyppi on muuttuva tai mukautettu Kickpoint. Siinä kustomoidaan Kickpoint matalaan ja keskipitkään kickpointtiin, jolloin taipuminen on riippuvainen kustomoinnista. Kuten todettu, niin Maila on kuin jousi, ja mitä nopeammin jousen saa viritettyä sitä parempi se on. Ainakin meidän mielestämme.

Materiaali

Jääkiekkomailoja valmistetaan käytännössä kolmesta materiaalista:

  • Puu
  • Komposiitti
  • Hiilikuitu

Puumaila on halpa ja painava.  Viimeksi, kun näimme Jari Kurrin jäällä pelasi hän legendaarisella KOHO -mailalla. Kohon mailat olivat puuta, ja puisen jääkiekkomailan ehdoton etu on hinta. Jääkiekkomaila, joka on tehty puusta löystyy käytettäessä, joten maila joudutaan vaihtamaan sen menettäessä kimmoisuutensa.

Komposiitti jääkiekkomailan valmistuksessa käytetään mm. lasikuitua, hiilikuitua ja luotiliiveistä tuttua kevlaria. Komposiittimailassa materiaaleja yhdistellään painon, hinnan ja kestävyyden mahdollisimman hyvän yhdistelmän löytämistä varten. Komposiitti jääkiekkomaila on yleensä puumailaa kevyempi, kimmoisampi ja parantaa pelituntumaa ketteryytensä ja laukaisemisen helppouden takia. Komposiittimailan ominaisuudet riippuvat paljon mailan valmistuksessa käytetyistä sekoitteista.

Hiilikuitumaila on kevyt, kestävä, taipuisa ja pitää kimmoisuutensa. Hiilikuitu on paras materiaali jääkiekkomailan valmistamiseen ominaisuuksiensa ansiosta. Valitettavasti hiilikuituinen jääkiekkomaila ei ole halpa. Hyvät ja laadukkaat materiaalit maksavat. Kaikki Maila -jääkiekkomailat on valmistettu 100%:sesta hiilikuidusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *